top of page
Etsi
  • Writer's pictureAri Ilola

Rastipaikkojen tarkistaminen loppusuoralla

Päivitetty: 11. syysk. 2021

Tällä viikolla on käyty läpi lähes kaikki Louna-Rogan rastipisteet. Muutaman rastin tarkastus jää ensi viikolle. Rasteja on sen verran paljon, että kaikilla rasteilla käynti vie yllättävän paljon aikaa. Koska kisa on jo kolmen viikon kuluttua, niin samalla pystyy hieman arvioimaan, missä kunnossa maasto on erityisesti soiden ja ojien suhteen. Ratamestarin terveisissä ensi viikolla hieman lisää maastosta.


Metsässä on tällä hetkellä monenlaista syötävää. Mustikat ja juolukat alkavat olla jo enimmäkseen heikkolaatuisia, mutta muutamissa paikoissa ne ovat kuitenkin vielä hyvän makuisia.



Sen sijaan puolukka alkaa olla kypsyä. Muutamissa paikoissa on tosin vielä raakaakin puolukkaa. Karpaloa näyttää tulevan toisiin paikkoihin todella paljon. Muutama marja on jo aivan punainen, mutta suurin osa on vielä vaalea toiselta puolelta. Yhden rastin lähellä on sen verran karpaloita, että niitä riittää vielä lokakuun alkuun.



Sieniä on myös paljon maastossa. Rouskuja on paikoin todella paljon ja ne ovat paljolti hyväkuntoisia. Lampaankäävät ja tatit alkavat olla jo ehtoopuolella. Nyt niistä osa oli vielä syötäväksi kerättävissä, mutta lokakuun alussa taitaa olla jo liian myöhäistä.



Suppilovahveroita alkaa nousta esiin. Sienistä pitävien kannattaa varautua muovipussin kanssa kisareissuun. Pelkkä karttapussi ei välttämättä riitä kaikkien sienien kotiin tuomiseen.




44 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page