top of page
Etsi
  • Writer's pictureAri Ilola

Polkuja on erilaisia

Kisakartalla on paljon polkuja. Suurin osa niistä on merkitty karttaan, mutta muutama polku kartalta puuttuu. Ja on myös sellaisia polkuja, joita on merkitty karttaan, mutta maastosta niiden löytyminen on hieman hankalampaa. Polkukuvauksia on pyritty päivittämään aina maastokäyntien yhteydessä. Mutta alue on niin laaja, että kaikkien polkujen paikkansapitävyyttä ei ole voitu todentaa.


Toisin paikoin polut on jätetty karttaan, vaikka niitä pitkin eteneminen voi olla jopa hitaampaa kuin vieressä metsän puolella. Tällöin polku on kuitenkin havaittavissa ja saattaa helpottaa suunnistusta. Monien järvien ja lampien reunoissa kulkee polku, jota ei ole merkitty karttaan. Samoin joidenkin harjujen päällä saattaa mennä karttaan merkitsemätön polku.


Kun kartassa polku näyttää tältä,


niin polun leveydestä tai kulkukelpoisuudesta ei voi päätellä kovin paljoa. Polku tässä kohtaa näyttää todellisuudessa tällaiselta:


Mutta polkua pitkin pystyy etenemään ja se on havaittavissa sivultapäin tullessa. Näitä huonokulkuisia polkuja on muutamia kartalle jätetty. Mutta enimmäkseen polut ovat kansallispuiston alueella tällaisia hyvin merkittyjä ja paljon kuljettuja polkuja:25 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page