top of page
< Back

Nahkimon Ponnistus

5 tuntia miehet voittaja pisteillä 220

Nahkimon Ponnistus

Tämä oli ensimmäinen kerta Louna-Rogassa.
Suunnitelma oli kiertää aika lailla kartan ympäri vastapäivään ja poimia ajan salliessa lisälenkkejä, jotka myös arvioin valmiiksi. Halusin joka tapauksessa käydä Melkuttimien hienoissa maastoissa, kun olitte laittaneet ne tarjolle. Osa lisälenkeistä perustui pidempään jalkautumiseen (useita rasteja kerralla). Suunnitteluaika riitti sopivasti.

Alussa tein muutamia aikaa vieneitä virheitä, ja eteneminen jalkautumisineen oli arvioitua hitaampaa. Jätin länsiosan käymättä ja otin sen sijaan loppuun kaksi pidempää jalkautumista keräten melkein kaikki kisakeskuksen lounaispuoliset rastit.

Alussa minulla oli vaikeuksia saada karttakuvauksesta ja mittakaavasta kiinni. Purinsuo oli märempi kuin oletin (meillä Keski-Uudellamaalla on edelleen tosi kuivaa), joten lyhensin sinne suunnittelemaani jalkautumista.

Matkaa kisassa tuli 63 km + muutama km lyhyistä jalkautumisista, joiden aikana Strava (puhelin) jäi pyörään.

Maasto oli hieno. Pyörällä liikkuessa kylläkin nauttisin siitä, että rasteille asti pääsisi ajamaan. Tietysti se vähentäisi haastetta sekä suunnittelussa että rastinotossa, vaatisi ehkä runsaspolkuisemman maaston. Eli tämä oli kyllä hyvin toteutettu kompromissi, kun samat rastit olivat tossusarjalaisilla.

bottom of page