top of page
< Back

Metsään meni

5 tuntia naiset voittaja pisteillä 156

Metsään meni

Itselle tämä oli kolmas Louna-Roga, joukkuekaverille ensimmäinen. Lähdettiin suunnittelemaan n. 50km reittiä (linnuntietä n. 35km), ajatuksena oli, että rastien haku kävellen vie jonkin verran aikaa. Teimme alkuun reitin huoltorastille, josta olimme tehneet kaksi eri vaihtoehtoista reittiä maaliin, riippuen siitä miten paljon aikaa on jäljellä.
Menimme lähes suunnitelman mukaisesti. Yksi alun perin liikaa aikaa vieväksi luokittelemamme 9:n pisteen rasti haettiin extempore ja lopussa otettiin myös yksi ylimääräinen rasti, kun aikaa oli vielä reilusti jäljellä. Suunnitteluaika riitti meille oikein hyvin, osa ajasta käytettiin muuhun valmistautumiseen.
Ei tullut yllätyksiä matkalla. Olimme varautuneet siihen, että osa poluista ei ole ajokelpoisia, mutta emme osuneet kuin yhdelle vähän huonommin ajettavalle polulle.
Meillä kertyi kisan aikana matkaa n. 54km.
Muuten reittisuunnitelma oli oikein hyvä, mutta ehkä lopussa olisi voinut jättää viimeisen rastin hakematta ja hakea kansallispuiston alueelta muutaman helpon rastin, joista olisi saanut enemmän pisteitä. Arasteltiin vähän kansallispuiston aluetta ja sen takia jätettiin menemättä sinne. Myös yksi rasti kartan koillisosassa oli sellainen mikä olisi varmasti kannattanut hakea.
Meillä ei ole aiempaa kokemusta rogainingista pyörien kanssa, mutta meidän mielestä maasto ja reitit sopi oikein hyvin pyörän kanssa kisaamiseen.

bottom of page