top of page
< Back

AlfaGideon

6 tuntia miehet kolmas pisteillä 172

AlfaGideon

Vasta toista kertaa olin mukana Louna-rogassa ja harvemmin on tullut missään tapahtumassa kärkikahinoissa oltua. Tuli itsellekin hieman yllätyksenä. Alla hieman reflektiota päivän seikkailuista.

Reittisuunnitelmanani oli pääpiirteissään lähteä kiertämään karttaa vastapäivään käyden kaakkois- ja koillisnurkissa ja lähteä palaamaan takaisin kohti kisakeskusta. Reittiä lähdin suunnittelemaan hieman konservatiivisesti 110 cm / 27 km narulla viime kerran suorituksen perusteella. Suunnitteluaika riitti itselle oikein hyvin, harvemmin tulee montaa hyvää ideaa mieleen. Reilu tunti riittää oikein hyvin. Erityistä kiitosta metsäkoulun tarjoamille suunnittelutiloille, joita oli riittävästi. Kisa meni täysin suunnitelman mukaan, lopussa kerkesin hakea vielä 8p rastin maalin läheisyydestä, jonka olin jättänyt ns. varalle. Jos olisin sen jättänyt hakematta, olisi sijoitus tippunutkin roimasti, sillä kolmannesta sijasta eteenpäin oli monta joukkuetta muutaman pisteen sisään.

Matkalla suurimmat pummit / yllätykset johtuivat itsellä kompassista ja sen ottamasta häiriöstä, todennäköisesti kellosta. Useammalla haastavalla välillä tuli kuljettua suunnasta selvästi oikealle, mikä sekoitti pakkaa aika pahasti. Tämän huomasi erityisesti Purinsuolla, jonka yli kuljin käytännössä kokonaan neulapohojoiseen, mutta gps-jäljestä huomaa, kuinka reitti viettää pahasti oikealle. Yllätyksekseni suon 9p rasti sattui tälle vinolle suunnalle. Onneksi rasti oli myös havaittavissa jo suon laidalta (etelästä tultaessa), jolloin sen väärä sijaintikaan ei aiheuttanut suurempia ongelmia. Muistan rastilla miettineeni, kuinka lätäkkö ei ole ihan yhtä suuri, kuin mitä kartta antaa ymmärtää, mutta koska olin kulkenut mielestäni pohjoiseen rastille, jatkoin myös samaan suuntaan rastin jälkeen. Suo oli kaunis, mutta raskas; täydellinen paikka 9p rastille.

Suurimmat suunnistukselliset haasteet aiheuttivat ojarastit, sillä maastossa oli paljon epämääräisiä ojia, jotka eivät aina kartassa näkyneet. Monasti ojien läheisyydessä oli myös paljon pusikkoa / metsäkone oli myllännyt, joka hankaloitti rastien löytämistä entisestään.

Kokonaismatkaksi tuli kellon mukaan n. 37 km, joista ainakin 2 km niin sanotusti ylimääräistä. En muuttaisi suunnitelmastani mitään. Koen, että saavutin hyvän sijoituksen suunnitelmani avulla, sillä etenemisvauhtini maastossa ei ole koskaan ollut kärkipäätä. Kisan edetessä tuli kylläkin todettua, että useimmiten tiekierto on parempi vaihtoehto kuin mennä hakkuujätteiden sekaan rämpimään. Tämän seikan olisi voinut ehkä ottaa omassa suunnitelmassa vieläkin paremmin huomioon.

Jos pitäisi jotain risuja keksiä, niin ehkä jatkossa jättäisin ojarastit kyseisessä maastossa hieman vähemmälle.

bottom of page