top of page

Koronaohjeet

Louna-Roga 2021 järjestelyt koronatilanteessa

Louna-Roga 2021 järjestetään Liesjärvellä.

Tapahtuman järjestämisen periaatteet tulevat seuraavista määräyksistä, ohjeista sekä käytännön järjestelyistä:

Viranomaisten ohjeet

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi tapahtumassa tullaan noudattamaan eri viranomaisten antamia määräyksiä ja ohjeita.

Valtioneuvoston koronaohjeistus:

THL:n maskisuositus:

Aluehallintaviranomaisten ohjeistus:

Suunnistusliiton ohjeet

Suunnistusliiton ohjeita koronaviruksen johdosta

Kipeänä kilpaileminen

Kipeänä kilpaileminen on ehdottomasti kielletty.

Mikäli kilpailija tai hänen kanssaan kisapaikalle matkustanut henkilö sairastuu ennen kisaa, on kilpailijan jäätävä pois kisapaikalta. Mikäli kilpailija joutuu jäämään pois sairastumisen vuoksi, voi hän siirtää osallistumisensa ensi vuoden tapahtumaan.

 

Tapahtuman porrastaminen

Kilpailussa on kaksi sarjaa; 3 h ja 6 h. Molempien sarjojen kilpailukeskus on Eräkeskus Metsäkouluntie. Eräkeskuksen tontilla on hyvin tilaa autojen paikoitukseen. Kisakeskuksessa kilpailijoita varten on varattu useita erillisiä tiloja ennen kisaa tapahtuvaa varusteiden vaihtoa ja kisareitin suunnittelua varten. Molempien sarjojen suunnitteluaika alkaa klo 10.00. Kartat jaetaan joukkueille omiin pöytiin ennen suunnitteluajan alkamista. Tällä toimella pystytään välttämään suurin ruuhkan aiheuttaja. Kun karttojenjako tapahtuu järjestäjien toimesta, niin joukkueet voivat olla omassa pöydässään ennen suunnitteluajan alkamista.

 

Emit-korttien nollaus tapahtuu joko lähtöpaikalla olevilla nollausleimasimilla tai kisakeskuksen ulko-oven lähellä olevalla nollausleimasimella. Nollaus on tehtävä, mutta sen voi tehdä missä vaiheessa vain ennen kisan alkua.

 

3 tunnin sarjassa joukkueilla on suunnitteluaikaa yksi tunti. 6 tunnin sarjassa aikaa reitin suunnitteluun on 15 min enemmän. Tällä järjestelyllä saadaan lähtötilanteeseen sopivaa väljyyttä aikaan. Lähtö tapahtuu molemmissa sarjoissa Eräkeskuksen rakennuksen ja parkkipaikan välisestä maastosta. Joukkueilla on tilaa valita paikkansa lähdössä niin, että turvaetäisyydet säilyvät. 15 min väli sarjojen välillä poistaa suurimman ruuhkan myös kisakeskuksesta ulos siirryttäessä.

 

Vaikka kilpailusuoritukset optimaalisesti kestävät kolme ja kuusi tuntia, niin aikaisempina vuosina on havaittu, että joukkueet tulevat maaliin soljuen suurimmalta osin viimeisen 15 min aikana ennen oman sarjan maaliintuloajan päättymistä. Kovin suurta ruuhkaa ei maalileimaukseen pääse syntymään. Maalintulon jälkeen joukkueiden toimet rytmittyvät kisareitin spekulointiin, vaatteiden vaihtoon, pesulla käyntiin ja ruokailuun. Tämän johdosta turvavälit pystytään säilyttämään myös kisasuorituksen jälkeisissä tilanteissa.

 

Riskiryhmien suunnistus Louna-Rogassa

Vaikka hallitus ei enää anna erillisiä ohjeita riskiryhmien osalta liikkumisen suhteen, on kilpailu mahdollisuus suorittaa myös todella vähillä kontakteilla muihin ihmisiin. Omalla autolla saapuessa paikalle, voivat ennakkoon ilmoittautuneet odotella omassa autossa karttojen jaon alkamista. Mikäli joku näin haluaa tehdä, voidaan kisakartta toimittaa ulko-ovelle suunnitteluajan alkaessa. Suunnittelun voi tehdä omassa autossa ja liikkeelle voi lähteä muutama minuutti muiden jälkeen, jolloin parkkipaikka on lähes tyhjä.

Maaliin tullessa emit-kortti täytyy käydä purkamassa kisakansliassa. Mutta sen voi tehdä siinä vaiheessa, kun muita ei ole asioimassa kisakansliassa.

 

Kisakanslia

Kilpailijat ilmoittautuvat etukäteen kisaan. Joukkueesta yhden jäsenen pitää käydä ilmoittautumassa kisakansliassa ennen kisaa. Ilmoittautumista varten ohjeistetaan riittävät turvavälit tulospalvelussa asiointiin. Kisakansliassa on tarjolla käsidesiä.

 

Kilpailureitin suunnittelu

Kilpailukeskuksessa on varattu useita erillisiä luokkahuoneita, iso aulatila sekä ruokala reitin suunnittelua varten. Lähes jokaisella joukkueella on pöytä, jossa suunnittelu tapahtuu. Pöytien väliin varataan riittävästi tilaa eri joukkueiden väliin. Kartat ja karttamuovit jaetaan jokaiselle joukkueelle omaan pöytään. Kasvomaskin käyttö ei ole pakollista, mutta sitä suositellaan.

 

 

 

Pukutilojen käyttö

Kilpailijoille suositellaan kisapukeutumista ennen kilpailupaikalle tuloa. Veryttelyasun riisuminen ennen kilpailua voi tapahtua auton luona. Mikäli on tarvetta pukuhuoneen käyttöön, niin kilpailijoita ohjeistetaan sopivasta henkilömäärästä yhtä pukuhuonetta kohden. Samoin ohjeistetaan välttämään pukutilojen käyttöä juuri ennen oman sarjan lähtöä, jotta ruuhkilta pukuhuoneissa vältytään.

Kisan jälkeen pukuhuoneiden käyttö jakaantuu pidemmälle aikaa, koska osa joukkueista tulee maaliin reilusti ennen kisa-ajan päättymistä. Kolmen tunnin sarjalaiset ovat ehtineet poistua kisakeskuksesta ennen kuuden tunnin sarjalaisten tuloa. Tämän vuoksi ruuhkaa pukuhuoneissa ei pääse niin helposti syntymään. Osa kilpailijoista on lähiseudulta ja he eivät käytä pukutiloja lainkaan.

 

Käsihygienia

Käsien pesu on mahdollista kisakeskuksessa. Käsidesiä on tarjolla useassa eri pisteessä.

 

Pesutilojen käyttö

Kilpailijoille on varattu pesutiloja eri kerroksista ja kahdesta eri rakennuksesta. Niille kilpailijoille, jotka asuvat lähellä eivätkä ruokaile Eräkeskuksella, suositellaan pelkästään vaatteiden vaihtoa kisan jälkeen. Tällöin pesutiloissa on enemmän väljyyttä pidemmältä tulevien peseytymistä varten.

Ruokailu

Ruokailu tapahtuu kisakeskuksen ravintolassa. Ruokaa tarjoillaan vain sen verran, että kaikilla ruokailijoilla on oma istumapaikka käytössään. Ruokailu rytmittyy eri sarjojen välillä. Samoin porrastusta tulee eri maaliintuloajoista, vaatteiden vaihdosta ja peseytymisestä.

Tulospalvelu

Jokainen joukkue saa oman tuloksensa tietoon emit-kortin purun yhteydessä. Muiden joukkueiden tulokset on nähtävissä Lounais-Hämeen Rastin sivuilla. Kisapaikalle tulevat myös paperiset tulosliuskat, mutta kilpailijoita ohjeistetaan katsomaan tuloksia nettisivuilta.

 

Palkintojenjako

Palkintojenjakoa ei järjestetä. Arvontapalkinnot ovat saatavissa kisakansliasta maaliin tullessa.

 

Tiedotus

Mikäli koronatilanne muuttuu oleellisesti, niin kilpailuohjeita tullaan päivittämään. Muutoksista ilmoitetaan kilpailun nettisivuilla sekä tapahtuman facebook-sivulla.

bottom of page