top of page

KILPAILUOHJEET

Louna-Roga 1.10.2022 kilpailuohjeet

 

Kilpailupaikka

 

Metsäkouluntie 60, 31350 Liesjärvi (Eräkeskus Metsäkouluntie Tammelassa). Kilpailun järjestäjä on Lounais-Hämeen Rasti.

 

Sarjat

 

Rogaining-suunnistus 3 tuntia tai 6 tuntia jalkaisin sekä 5 tuntia pyörällä. Kilpailuun voi osallistua yksin tai joukkueena (1-5 henkilöä).  Joukkueet jaetaan mies-, nais- ja sekajoukkueisiin.

 

Ilmoittautuminen

 

Ennakkoilmoittautuminen 24.9.2022 mennessä lomakkeella (joukkueen nimi ja jäsenet, sekä sarja (3h/5h/6h) ja emit numero). Vain yksi ilmoittautuminen joukkuetta kohden. Ilmoittautumisen yhteydessä kannattaa alustavasti ilmoittaa, mikäli joukkue (tai osa joukkueesta) aikoo syödä Eräkeskuksella. Jälki-ilmoittautuminen sähköpostilla perjantaihin 30.9.2021 klo 20.00 mennessä tai kilpailukeskuksessa klo 9:00-10:00. Mikäli joukkueella ei ole emit-korttia, niin sellainen on vuokrattavissa kisakansliasta 2€:n hintaan.

 

Osallistumismaksu

 

Osallistumismaksu Lounais-Hämeen Rastin tilille FI03 5025 0240 0008 10, merkitse viestikenttään joukkueen nimi ja Rogaining.

Osallistumishinnat:

25€/hlö 31.6 mennessä

35€/hlö 24.9 mennessä

Jälki-ilmoittautuminen ja myöhästyneet maksut 45€/hlö käteisellä tai esittämällä tosite tilisiirrosta kilpailukeskuksessa. Jälki-ilmoittautumisia otetaan vastaan niin kauan, kuin karttoja riittää.

 

Saapuminen kilpailukeskukseen

 

Opastus Liesjärven keskustasta tieltä nro 2825.

Parkkipaikat ovat aivan kisakeskuksen vieressä olevalla parkkipaikalla. Noudata Eräkeskus Metsäkouluntien parkkipaikalla olevien liikenteenohjaajien ohjeita.

Aikataulu:

9:00 Kisakansliassa Emit-korttien vuokraus, nimien ja joukkueiden kirjaaminen jälki-ilmoittautuneiden osalta sekä mahdolliset muutokset ennakkoilmoittautumisiin. Jälki-ilmoittautuneille ei pystytä takaamaan karttoja.

Myös ennakkoon ilmoittautuneiden joukkueiden tulee käydä ilmoittautumassa kisakansliaan ennen kisaa, jotta tiedetään keitä maastoon on lähtenyt.

Kilpailijat voivat ottaa oman sarjan karttansa ilmoittautumisen yhteydessä, mutta karttaa ei saa vielä tässä vaiheessa kääntää.

10:00 Karttojen kääntö suunnittelua varten

11:00 3 tunnin jalkasarjan ja 5 tunnin pyöräsarjan lähtö

11:15 6 tunnin jalkasarjan lähtö

14:00 Kolmen tunnin kisa-aika loppuu ja maali suljetaan 14:10 3h sarjan osalta.

16:00 Viiden tunnin sarjan kisa-aika loppuu ja maali suljetaan 16:10 5h sarjan osalta.

17:15 Kuuden tunnin kisa-aika loppuu ja maali suljetaan 17:25 6h sarjan osalta.

19:00 Kilpailukeskus suljetaan

 

Kilpailumateriaali

 

Kaikkien sarjojen kilpailijoille jaetaan kartat ja karttamuovit etukäteen. Kilpailijat saavat kääntää oikeinpäin klo 10.00, jonka jälkeen on kolmen ja viiden tunnin sarjoissa on 1h aikaa suunnitella reitti. Kuuden tunnin sarjassa suunnitteluaikaa on 1:15.

Kilpailijoilla itsellään tulee olla mukana kynät tai tussit reitin suunnitteluun. Karttoja 1 kpl/osallistuja. Reitin suunnittelussa ei saa käyttää elektronisia apuvälineitä.

 

Lähtö

Emit-korttien nollaus tapahtuu joko lähtöpaikalla olevilla nollausleimasimilla tai kisakeskuksen ulko-oven lähellä olevalla nollausleimasimella. Nollaus on tehtävä, mutta sen voi tehdä missä vaiheessa vain ennen kisan alkua.

 

Kolmen ja viiden tunnin sarjan lähtö on klo 11:00 kilpailukeskuksen vierestä. Kuuden tunnin sarja lähtee samasta paikasta klo 11.15. Lähdöstä myöhästyneiden aikaa ei hyvitetä.

 

Maasto ja kartta

 

Kilpailualueena toimii Liesjärven kansallispuisto lähialueineen. Käytettävä kartta on maanmittauslaitoksen maastokartta mittakaavalla 1:25 000. Kartta on A3 kokoinen. Rastimääreet ovat tulostettu karttaan.

Kisakarttoja on kaksi verisoita. 3 tunnin jalkasarjassa on oma kartta. 5 tunnin pyöräsarjassa ja 6 tunnin jalkasarjassa on hieman eri alueelta oleva oma kartta. Kartoilla on useita samoja rastipisteitä. Kolmen tunnin kartalla on reilut 40 rastia ja 5/6 tunnin sarjojen kartassa yli 50 rastia.

Reitillä on paljon juurakkoisia polkuja ja pitkospuita, jotka ovat märällä kelillä erittäin liukkaita. Nastakengät tai erittäin pitävät maastojuoksukengät ovat suositeltavat jalkineet kisaan. Rastit ovat lähes kaikki kuivalla maalla, mutta reitit rasteille saattavat kulkea upottavienkin soiden kautta.

Rastipisteet ovat enimmäkseen helppoja, mutta muutama vaativampikin rasti kartalta löytyy.

Maanmittauslaitoksen maastokartan polkukuvausta on täydennetty maastokäyntien yhteydessä. Kartalla voi kuitenkin olla polkuja, joita ei ole enää maastossa nähtävissä. Sen lisäksi alueella voi olla karttaan merkitsemättömiä polkuja. Kansallispuiston alueella ennallistetaan soita tukkimalla ojia, jonka takia ojien havaitseminen maastossa voi olla hankalaa. Osa ennallistetuista ojista on poistettu kartasta. Myös osa alueella olevista entisistä metsäautoteistä on ennallistettu niin, että niiden kulkeminen ei ole yhtä nopeaa kuin tiellä tai polulla.

Karttaan merkittyjä kiellettyjä alueita ei saa ylittää. Pistepelloille meno on kielletty.

Hangaslammin ja Iso-Katavalammen välinen suo on tänä vuonna ylitettävissä, mutta kuivin siitä ei pääse yli. Suolla on kuitenkin upottavia paikkoja.

Kilpailualueella on melko paljon taloja ja kesämökkejä edellisiin vuosiin verrattuna. Varsinkin järvien rannoilla tontteja on paljon. On erittäin tärkeää muistaa, että talojen pihoihin ja tonteille meno on ehdottomasti kielletty. Osa tonteista ja pelloista on merkitty myös karttaan kielletyksi alueeksi.

 

Joukkueen liikkuminen, suunnistus ja turvallisuus

 

Joukkueen tulee liikkua koko kisan ajan yhdessä. Gps-laitteiden käyttö suunnistuksen apuna on kielletty. Joukkueella (tai yksin suunnistavalla) tulee olla kännykkä mukana. Kilpailijoilla on velvollisuus auttaa mahdollisissa hätätilanteissa. Mikäli joukkue joutuu avustamaan muita kilpailijoita hätätilanteessa, niin heidän maaliintuloaikaa voidaan jatkaa kilpailunjohtajan päätöksellä. Karttaan on tulostettu kilpailun johtajan numero.

Hätätapauksissa soita hätänumeroon 112 tai kilpailun johtajalle: Jaakko Kuusinen 040 5272537

Pyöräsarjan erikoisohjeet ja määräykset

Maastopyöräily on Liesjärven kansallispuiston järjestyssäännön mukaan sallittu ainoastaan siihen tarkoitukseen parhaiten soveltuvilla reiteillä: Kukkoharjuntie, Kanteluksentie, Kyynäränharju, Korteniementie ja Katavalammintie. Tämän lisäksi kisapäivänä on sallittua ajaa pyörällä kisakeskuksen lähellä olevalla Kettumäen pururadalla ja sinne johtavilla poluilla, mutta muualla Kettumäen maastossa pyörällä ajo ei ole sallittua. Kisakartassa kansallispuiston rajat ovat vihreällä värillä.

Kartalla on melko paljon polkuja, joista osaa pitkin on helppo ajaa maastopyörällä. Mutta kartalta löytyy myös useita sellaisia polkuja, joissa ajaminen on erittäin hidasta tai paikoin jopa mahdotonta. Polun ajokelpoisuutta ei ole merkitty karttaan. Toisaalta kartan alueella olevat metsäautotiet ovat pääsääntöisesti hyvässä kunnossa ja niitä pitkin eteneminen on vauhdikasta.

Kartalla on yksi tiepätkä, joka on merkitty kielletyksi alueeksi. Tätä tietä tai tien vierustaa ei saa kulkea jalkaisin eikä pyörällä siltä osin, kuin se on rasteriviivoituksella karttaan merkitty. Tien pystyy hyvin kiertämään reittisuunnitelmaa tehdessä.

Rastit ovat enimmäkseen niin kaukana poluista ja teistä, että leimaus pyörän päältä ei ole mahdollista kuin muutamalla rastilla. Mutta matkat polulta rasteille ovat suurimmaksi osaksi alle 100m. Alle 50 metrin jalkamatka on 15 rastille.

 

 

Leimaus

 

Rasteilla on Emit-leimaus. Vain yksi emit-kortti joukkuetta kohden. Järjestäjiltä on mahdollisuus vuokrata emit-kortti tapahtumapaikalta 2€ hintaan (käteismaksu). Kilpailijoiden tulee nollata emit-kortti ennen lähtöä lähtöpaikalla tai ulko-oven läheisyydessä olevilla nollausleimasimilla.

 

Rastit

Rasteilla on valko-oranssit rastiliput sekä normaalit emit-leimasimet. Rasteja maastossa on kolmen tunnin sarjassa yli 40 kpl. Viiden ja kuuden tunnin sarjojen kartalla on yli 50 kappaletta. Näytölliset emit-kortit eivät näytä oikeaa rastikoodia kaikilla rasteilla. Rastilipuissa saattaa olla eri koodi kuin leimauskapulassa, mutta leimauskapulan mustavalkoinen numero on oikein.

Joukkueen tulee liikkua koko ajan yhdessä. Rastilla kaikkien joukkueen jäsenten tulee käydä alle 10 metrin päässä rastipisteestä.

 

Huolto

 

Kilpailumaastossa ei ole juomarasteja. Viiden ja kuuden tunnin sarjoissa kilpailijat voivat jättää omia juomapulloja ja muuta tavaraa järjestäjän toimitettavaksi huoltopisteelle. Huoltopaikka tulee olemaan kisamaaston uloimmaisella osalla. Paikka on merkitty karttaan huoltorastiksi. Huoltorastilta ei saa pisteitä, eikä siinä ole rastilippua, mutta se on helposti havaittavissa. Huoltopaikalle vietävät tavarat tulee jättää Eräkeskuksen ulko-oven viereen merkittyyn pisteeseen. Järjestäjä toimittaa huoltopaikalle viedyt tavarat takaisin kisakeskukseen klo 17.00 mennessä. Huoltopisteeltä järjestäjä hakee tavarat pois noin klo 16.00. Eli suunnittele reittisi niin, että kuuden tunnin sarjassa viimeisen tunnin aikana ei huoltopiste ole enää käytössä. Huoltopisteellä ei ole valvontaa kisan aikana.

Alueella on kansallispuistoon sekä retkeilyalueisiin kuuluvia parkkipaikkoja ja nuotiopaikkoja, joissa on vessoja. Vessapaperia ei vessoissa välttämättä ole, joten kannattaa ottaa hieman paperia mukaan vesitiiviiseen pussiin. Parkkipaikkoja ja nuotiopaikkoja ei ole merkitty karttaan. Vessoja on ainakin seuraavissa paikoissa: 3 tunnin sarjassa Kyynäräharjun pohjoispuolella Pirttilahdessa ja hieman pohjoisempana Siltalahdessa, Peukalolammin laavulla ja Kaksvetisen kodalla. Lisäksi pidempien sarjojen kartalta löytyy useampiakin nuotiopaikkoja, joissa on vessoja.

 

Maali

 

Maali sijaitsee aivan kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä samassa paikassa kuin lähtökin. Maaliin saavuttaessa on tehtävä maalileimaus sekä sen jälkeen emit-kortin purku kisakansliassa.

Muistathan, että nastakengillä ei saa tulla sisätiloihin. Tulospalvelu toivoo, että emit-kortin purku tehtäisiin ennen pesulla käyntiä ja ruokailua.

Mikäli joukkue keskeyttää kilpailun, niin siitä huolimatta on käytävä kisakansliassa ilmoittautumassa. Ja lyhyessäkin ajassa ehtii keräämään useampia rasteja.

 

Pistelasku

 

Rastin ensimmäinen numero kertoo kuinka paljon kyseisestä rastista saa pisteitä. Eli rasti numero 30 tuo 3 pistettä ja rasti 73 tuo 7 pistettä. Eniten pisteitä kerännyt joukkue on voittaja. Saman pistemäärän saaneiden joukkueiden järjestys määräytyy suunnistukseen käytetyn ajan mukaan.

 

Pistevähennykset kilpailuajan ylittämisestä

 

Kustakin kilpailuajan ylittävästä alkavasta minuutista vähennetään kaksi pistettä. Maali sulkeutuu kolmen tunnin kisassa 14:10, viiden tunnin sarjassa 16.25 ja kuuden tunnin kisassa 17:25. Maalin sulkeutumisen jälkeen maaliin saapuvat joukkueet hylätään.

 

Tulokset

 

Tulokset julkaistaan Louna-Rogan ja Lounais-Hämeen Rastin kotisivuilla. Tuloksista löytyy kokonaispisteet, väliajat rasteilla sekä rastikoodien vastaavuudet. Tulokset pyritään tulostamaan myös kisakeskuksessa kilpailijoiden nähtäville ulko-oven läheisyyteen.

 

Arvontapalkinnot

Kaikkien kisaan osallistuneiden kesken arvotaan runsaasti palkintoja, jotka voi noutaa kisakansliasta maaliintulon yhteydessä.

 

Kuvaaminen

Järjestäjät kuvaavat kilpailua ja kuvia tullaan julkaisemaan tapahtuman kotisivuilla sekä facebook-sivuilla. Kuvat löytyvät myös korkeammalla resoluutiolla myöhemmin. Kuvia saa käyttää vapaasti.

 

Tilat ja palvelut

 

Luokkahuoneita ja aulatilaa on varattu ratasuunnittelua, varusteiden vaihtoa ja säilytystä varten. Varusteiden säilytys luokkahuoneissa on mahdollista omalla vastuulla. Vessa ja suihkutilat ovat kilpailijoiden käytettävissä.

Kisamaksuun kuuluu sauna kisan jälkeen. Miesten sauna on päärakennuksessa ja naisten sauna on järven rannassa.

Pyörille on osoitettu pesupaikka kisan jälkeen, jossa on käytettävissä juoksevaa vettä.

Eräkeskuksessa toimii ravintola ja kahvila, jossa tarjolla lämmintä ruokaa koko päivän kello 18:30 asti. Ravintolasta on saatavilla syötävää myös kilpailijoiden huoltojoukoille.

Nastakenkien käyttö sisätiloissa on ehdottomasti kielletty.

Kilpailijoita ei ole vakuutettu järjestäjän puolesta.

 

Lisätietoja tarvittaessa: Kilpailun johtajalta Jaakko Kuusinen 040 5272537 jaakko.kuusinen(ät)surffi.net

tai ratamestarilta Ari Ilola 040 5956644 ari.ilola(ät)suomi24.fi.

bottom of page