KILPAILUOHJEET

Louna-Roga 3.10.2021 kilpailuohjeet

 

Kilpailupaikka

 

Metsäkouluntie 60, 31350 Liesjärvi (Eräkeskus Metsäkouluntie Tammelassa). Kilpailun järjestäjä on Lounais-Hämeen Rasti.

 

Sarjat

 

Rogaining-suunnistus 3 tuntia tai 6 tuntia jalkaisin. Kilpailuun voi osallistua yksin tai joukkueena (1-5 henkilöä).  Joukkueet jaetaan mies-, nais- ja sekajoukkueisiin. Suunnistus tapahtuu jalkaisin, sillä kansallispuistossa maastossa pyörällä liikkumista on rajoitettu niin paljon, että pyöräsarjaa ei ole järkevää tehdä.

 

Ilmoittautuminen

 

Ennakkoilmoittautuminen ja maksu 25.9 mennessä lomakkeella (joukkueen nimi ja jäsenet, sekä sarja (3h/6h) ja mahdollisen emit-kortin numero). Mikäli tiedätte syövänne kisan jälkeen Eräkeskuksen ravintolassa, niin siitä voisi myös mainita ilmoittautumisen yhteydessä.

Jälki-ilmoittautuminen sähköpostilla perjantaihin 1.10.2021 klo. 20.00 mennessä tai kilpailukeskuksessa klo 9:00 - 10:00. Mikäli joukkueella ei ole emit-korttia, niin sellainen on vuokrattavissa kisakansliasta 2€:n hintaan.

 

Osallistumismaksu

 

Osallistumismaksu Lounais-Hämeen Rastin tilille FI03 5025 0240 0008 10, merkitse viestikenttään joukkueen nimi ja Rogaining.

Osallistumishinnat:

20€/hlö 31.6 mennessä

30€/hlö 25.9 mennessä

Jälki-ilmoittautuminen ja myöhästyneet maksut 40€/hlö käteisellä tai esittämällä tosite tilisiirrosta kilpailukeskuksessa. Jälki-ilmoittautumisia otetaan vastaan niin pitkään kuin karttoja riittää.

Koronaohjeistus

Koronaohjeet

 

Saapuminen kilpailukeskukseen

 

Opastus Liesjärven keskustasta tieltä nro 2825. Parkkipaikalle ajo Kanteluksentien kautta.

Parkkipaikat ovat aivan kisakeskuksen vieressä olevalla parkkipaikalla. Noudata Eräkeskus Metsäkouluntien parkkipaikalla olevien liikenteenohjaajien ohjeita.

 

Aikataulu:

9:00 Kisakansliassa Emit-korttien vuokraus, nimien ja joukkueiden kirjaaminen jälki-ilmoittautuneiden osalta sekä mahdolliset muutokset ennakkoilmoittautumisiin. Jälki-ilmoittautuneille ei pystytä takaamaan karttoja. Myös ennakkoon ilmoittautuneiden joukkueiden tulee käydä ilmoittautumassa kisakansliaan ennen kisaa, jotta tiedetään keitä maastoon on lähtenyt.

10:00 Karttojen jako kaikkien sarjojen joukkueille/kilpailijoille

11:00 3 tunnin sarjan lähtö

11:15 6 tunnin sarjan lähtö

14:00 Kolmen tunnin kisa-aika loppuu ja maali suljetaan 14:10 3h sarjan osalta.

17:15 Kuuden tunnin kisa-aika loppuu ja maali suljetaan 17:25 6h sarjan osalta.

19:00 Kilpailukeskus suljetaan

 

Kilpailumateriaali

 

Molempien sarjojen kilpailijoille jaetaan kartat ja karttamuovit etukäteen pöydille väärinpäin. Kilpailijat saavat kääntää oikeinpäin klo 10.00, jonka jälkeen on kolmen tunnin sarjalaisilla 1h aikaa suunnitella reitti. Kuuden tunnin sarjassa suunnitteluaikaa on 1:15.

Kilpailijoilla itsellään tulee olla mukana kynät tai tussit reitin suunnitteluun. Karttoja 1 kpl/osallistuja. Reitin suunnittelussa ei saa käyttää elektronisia apuvälineitä.

 

Lähtö

 

Emit-korttien nollaus tapahtuu joko lähtöpaikalla olevilla nollausleimasimilla tai kisakeskuksen ulko-oven lähellä olevalla nollausleimasimella. Nollaus on tehtävä, mutta sen voi tehdä missä vaiheessa vain ennen kisan alkua.

 

Kolmen tunnin sarjan lähtö on klo 11:00 kilpailukeskuksen vierestä. Kuuden tunnin sarja lähtee samasta paikasta klo 11.15. Lähdöstä myöhästyneiden aikaa ei hyvitetä.

 

Maasto ja kartta

 

Kilpailualueena toimii Liesjärven kansallispuisto lähialueineen. Käytettävä kartta on maanmittauslaitoksen maastokartta mittakaavalla 1:25 000. Kartta on A3 kokoinen. Rastimääreet ovat tulostettu karttaan.

Reitillä on paljon juurakkoisia polkuja ja pitkospuita, jotka ovat märällä kelillä erittäin liukkaita. Nastakengät tai erittäin pitävät maastojuoksukengät ovat suositeltavat jalkineet kisaan. Rastit ovat lähes kaikki kuivalla maalla, mutta reitit rasteille saattavat kulkea upottavienkin soiden kautta.

Rastipisteet ovat enimmäkseen helppoja, mutta muutama vaativampikin rasti kartalta löytyy.

Maanmittauslaitoksen maastokartan polkukuvausta on täydennetty maastokäyntien yhteydessä. Kartalla voi kuitenkin olla polkuja, joita ei ole enää maastossa nähtävissä. Sen lisäksi alueella voi olla karttaan merkitsemättömiä polkuja. Kansallispuiston alueella ennallistetaan soita tukkimalla ojia, jonka takia ojien havaitseminen maastossa voi olla hankalaa. Osa ennallistetuista ojista on poistettu kartasta. Myös osa alueella olevista entisistä metsäautoteistä on ennallistettu niin, että niiden kulkeminen ei ole yhtä nopeaa kuin tiellä tai polulla.

Karttaan merkittyjä kiellettyjä alueita ei saa ylittää. Pistepelloille meno on kielletty.

Vuonna 2017 kielletyksi merkityt Hangaslammin ja Iso-Katavalammen välinen suo sekä Palosuolla ollut oja ovat tänä vuonna ylitettävissä, mutta kuivin jaloin niistä ei pääse yli.

Kilpailualueella on nyt huomattavasti enemmän taloja ja kesämökkejä edellisiin vuosiin verrattuna. Varsinkin järvien rannoilla tontteja on paljon. On erittäin tärkeää muistaa, että talojen pihoihin ja tonteille meno on ehdottomasti kielletty. Osa tonteista ja pelloista on merkitty myös karttaan kielletyksi alueeksi.

 

Joukkueen liikkuminen, suunnistus ja turvallisuus

 

Joukkueen tulee liikkua koko kisan ajan yhdessä. Gps-laitteiden käyttö suunnistuksen apuna on kielletty. Joukkueella (tai yksin suunnistavalla) tulee olla kännykkä mukana. Kilpailijoilla on velvollisuus auttaa mahdollisissa hätätilanteissa. Mikäli joukkue joutuu avustamaan muita kilpailijoita hätätilanteessa, niin heidän maaliintuloaikaa voidaan jatkaa kilpailunjohtajan päätöksellä. Karttaan on tulostettu kilpailun johtajan numero.

Aikaisemmista vuosista poiketen kartan lounaisreunassa kulkevaa 2-tietä pitkin saa kulkea ja sen saa ylittää. Mutta tien varrella olevaa hirviaitaa ei saa ylittää eikä alittaa mistään kohdasta. Aidassa on liittymien kohdalla portteja ja aukkoja. Vain niistä kohdista saa tulla ja poistua valtatieltä. Aidassa oleva aukot on merkitty karttaan. Mikäli kuljetaan portista, niin portti on kulkemisen jälkeen suljettava. 2-tien ylittäminen ja sillä kulkeminen vaatii erityistä varovaisuutta.

Hätätapauksissa soita hätänumeroon 112 tai kilpailun johtajalle: Jaakko Kuusinen 040 5272537

 

Leimaus

 

Rasteilla on Emit-leimaus. Vain yksi emit-kortti joukkuetta kohden. Järjestäjiltä on mahdollisuus vuokrata emit-kortti tapahtumapaikalta 2€ hintaan (käteismaksu). Kilpailijoiden tulee nollata emit-kortti ennen lähtöä lähtöpaikalla tai ulko-oven läheisyydessä olevilla nollausleimasimilla.

 

Rastit

Rasteilla on valko-oranssit rastiliput sekä normaalit emit-leimasimet. Rasteja maastossa on vajaa 50 kappaletta. Näytölliset emit-kortit eivät näytä oikeaa rastikoodia kaikilla rasteilla.

Joukkueen tulee liikkua koko ajan yhdessä. Rastilla kaikkien joukkueen jäsenten tulee käydä alle 10 metrin päässä rastipisteestä.

 

Huolto

 

Kilpailumaastossa ei ole juomarasteja. Kilpailijat voivat jättää omia juomapulloja ja muuta tavaraa järjestäjän toimitettavaksi kahdelle eri huoltopisteelle. Pirttilahden parkkipaikka on ollut käytössä jo aikaisempinakin vuosina. Molemmat paikat on merkitty karttaan huoltorasteiksi. Pirttilahden huoltorastilta ei saa pisteitä, eikä siinä ole rastilippuja, mutta se on helposti havaittavissa. Toinen huoltopaikka on myös rastipiste. Rastin 65 vieressä on huoltopiste. Huoltopisteen sijainti selviää sunnuntaiaamuna.

Huoltopaikoille vietävät tavarat tulee jättää Eräkeskuksen ulko-oven viereen merkittyyn pisteeseen. Sisäänkäynnin vieressä on erikseen paikat kahdelle eri huoltopisteille. Järjestäjä toimittaa huoltopaikalle viedyt tavarat takaisin kisakeskukseen klo 17.00 mennessä. Huoltopisteiltä järjestäjä hakee tavarat pois noin klo 16.15. Eli suunnittele reittisi niin, että kuuden tunnin sarjassa viimeisen tunnin aikana ei huoltopiste ole enää käytössä. Mikäli kolmen tunnin sarjalaiset jättävät huoltopaikalle toimitettavaksi tavaroitaan, niin ne voi hakea itse huoltopisteiltä kisan jälkeen, mikäli eivät ole kilpailukeskuksessa klo 17 asti. Huoltopisteillä ei ole valvontaa kisan aikana.

Alueella on kansallispuistoon kuuluvia parkkipaikkoja ja nuotiopaikkoja, joissa on vessoja. Vessapaperia ei vessoissa välttämättä ole, joten kannattaa ottaa hieman paperia mukaan vesitiiviiseen pussiin. Parkkipaikkoja ja nuotiopaikkoja ei ole merkitty karttaan. Vessoja on ainakin seuraavissa paikoissa: Kyynäränharjun eteläpuolella Savilahdessa ja Kopinlahdessa, Kyynäräharjun pohjoispuolella Pirttilahdessa ja hieman pohjoisempana Siltalahdessa, Peukalolammin laavulla ja Kaksvetisen kodalla. Kaikkien näiden paikkojen läheltä saattaa kulkea kilpailijoiden käyttämät reitit.

 

Maali

 

Maali sijaitsee aivan kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä samassa paikassa kuin lähtökin. Maaliin saavuttaessa on tehtävä maalileimaus sekä sen jälkeen emit-kortin purku kisakansliassa. Maalissa on kaksi leimasinta hieman erillään toisistaan, jotta turvavälejä pystytään helpommin pitämään.

Muistathan, että nastakengillä ei saa tulla sisätiloihin. Tulospalvelu toivoo, että emit-kortin purku tehtäisiin ennen pesulla käyntiä ja ruokailua.

Mikäli joukkue keskeyttää kilpailun, niin siitä huolimatta on käytävä kisakansliassa ilmoittautumassa. Ja lyhyessäkin ajassa ehtii keräämään useampia rasteja.

 

Pistelasku

 

Rastin ensimmäinen numero kertoo kuinka paljon kyseisestä rastista saa pisteitä. Eli rasti numero 30 tuo 3 pistettä ja rasti 73 tuo 7 pistettä. Eniten pisteitä kerännyt joukkue on voittaja. Saman pistemäärän saaneiden joukkueiden järjestys määräytyy suunnistukseen käytetyn ajan mukaan.

 

Pistevähennykset kilpailuajan ylittämisestä

 

Kustakin kilpailuajan ylittävästä alkavasta minuutista vähennetään kaksi pistettä. Maali sulkeutuu kolmen tunnin kisassa 14:10 ja kuuden tunnin kisassa 17:25. Maalin sulkeutumisen jälkeen maaliin saapuvat joukkueet hylätään.

 

Tulokset

 

Tulokset julkaistaan Louna-Rogan ja Lounais-Hämeen Rastin kotisivuilla. Tuloksista löytyy kokonaispisteet, väliajat rasteilla sekä rastikoodien vastaavuudet. Tulokset pyritään tulostamaan myös kisakeskuksessa kilpailijoiden nähtäville ulko-oven läheisyyteen. Kisan jälkeen eri sarjojen tulokset julkaistaan kisan kotisivuilla.

 

Arvontapalkinnot

Kaikkien kisaan osallistuneiden kesken arvotaan palkintoja. Tänä vuonna palkintoina on yksi Polarin sykemittari sekä naisille että miehille, Erärengin melontaretki ja kaksi lounasta Keppanakellarissa. Palkinnot on noudettavissa maaliintulon jälkeen kisakansliasta.

 

Kuvaaminen

Järjestäjät kuvaavat kilpailua ja kuvia tullaan julkaisemaan tapahtuman kotisivuilla sekä facebook-sivuilla. Kuvat löytyvät myös korkeammalla resoluutiolla myöhemmin. Kuvia saa käyttää vapaasti.

 

Tilat ja palvelut

 

Luokkahuoneita ja aulatilaa on varattu ratasuunnittelua, varusteiden vaihtoa ja säilytystä varten. Varusteiden säilytys luokkahuoneissa on mahdollista omalla vastuulla. Vessa ja suihkutilat ovat kilpailijoiden käytettävissä.

Kisamaksuun kuuluu sauna kisan jälkeen.

Eräkeskuksessa toimii ravintola ja kahvila, jossa tarjolla lämmintä ruokaa koko päivän kello 18:30 asti. Ravintolasta on saatavilla syötävää myös kilpailijoiden huoltojoukoille.

Nastakenkien käyttö sisätiloissa on ehdottomasti kielletty.

Kilpailijoita ei ole vakuutettu järjestäjän puolesta.

 

Lisätietoja tarvittaessa: Kilpailun johtajalta Jaakko Kuusinen 040 5272537 jaakko.kuusinen(ät)surffi.net

tai ratamestarilta Ari Ilola 040 5956644 ari.ilola(ät)suomi24.fi.